reiki healing

En holistisk healing metod för djupavlsappning, läkning och självutveckling

Vad är Reiki Healing?

Reiki är Japanska och består av två sammansatta ord, rei  som betyder universell och ki livsenergi, Reiki är universell livsenergi. Det är en tusenårig behandlingsmetod och en form av energimedicin med rötter från Japan och Tibet. Det är en effektiv och kraftfull metod som arbetar ur ett holistiskt perspektiv, det menas med att Reiki ser kropp och psyke som en helhet.

 

Allt hör ihop, allt är ett!

Under en Reiki healing behandling behandlas hela kroppen med att stötta kroppens egna läkningsprocesser och hjälper till med att fylla på med välgörande livsenergi. Vilket i sin tur ger harmoni och balans till din kropp och själ.

Det fina med Reiki är att det prioritets läker, det vill säga att energin går till det som är i störst behov av att helas just vid tillfället.

 

Healern fungerar endast som en kanal för livsenergin och kan inte styra eller göra någon skada, vilket gör att healing metoden är en väldigt säker metod.

Metoden utövas världen över och i många länder används den i vården på olika avdelningar som t.ex. inom psykiatrin, som ett komplement i operationssalar, canceravdelningar för att mildra symptom och vid palliativ vård för att stilla sinnet.

Än så länge har vi inte kommit så långt här i Sverige.

 

Däremot är  Reiki är godkänt som rehabiliterande friskvård och ingår under kategorin ”stresshantering” hos Skatteverket.

 

Läs merReikiförbundet.

Reiki tillför läkande livsenergi

Allting som vi har runt omkring oss består av energi och har ett energifält (aura) runt sig. Allt levande som finns på vår jord är i behov av livsenergi för att det ska kunna fungera optimalt. I vår kropp har vi ett stort nätverk av energikanaler (meridianer) som genom energicenter (chakran), transporterar livsenergi. Denna livsenergi ger kraft till våra celler, organ och även våra sinnen.

Flödet av energin kan bli blockerat på grund av en störning som gör att energin inte kan få ”fri passage” genom kanalerna. Livsenergin påverkas av b.la stress, sjukdom, tankar och känslor, vilket kan skapa blockeringarna som i sin tur försämrar flödet av energin.

 

När vi fastnar i t.ex. en negativ tanke eller känslomönster under en längre tid kan dessa blockeringar expandera och ge olika sjukdomssymtom. Därför måste vi fylla på vår kropp med ny livsenergi för att vi ska leva ett hälsosamt och optimalt liv.

 

Reiki healing tillför livsenergi för att höja frekvensen så att energin kan flöda fritt. När energin börjar flöda aktiveras de självläkande förmågorna och kroppen får en möjlighet till att läka sig själv.

Detta medför att en reningsprocess sätts igång som renar kroppen ifrån det som inte är hälsosamt och naturligt för oss.

Våra må-bra hormoner i kroppen såsom Oxytocin aktiveras, vilket i sin tur bland annat sänker hjärtfrekvensen och stressnivå samt löser upp blockeringarna i energiflödet.

En kvinna ligger på en massagebänk och tar emot healing Malmö

Hur känns healing?

Reiki är en väldigt behaglig, mjuk och djupavslappnande metod. Som ger en känsla av att landa, att man grundar sig och att man kan släppa taget.

 

Det är individuellt hur man upplever en reiki healing behandling och det kan även skifta från gång till gång. 

En del känner ingenting medans andra kan få många olika upplevelser på en och samma gång.

 

Man kan bland annat uppleva en känsla av att det pirrar i kroppen, att man blir varm eller kall. Man kanske ser bilder och färger eller känner ett obehag och att förträngda känslor kommer upp till ytan.

 

Då det är en djup avslappning och stressnivån sjunker kan man få en känsla av att man sover eller så somnar man. Se det som att du behöver denna vila för att

hämta tillbaka din kraft.

 

Oavsett om man upplever väldigt mycket, ingenting eller att man somnar så arbetar reikienergin effektivt.

Hur känns healing efteråt?

Det är individuellt hur man känner efter en behandling. Vissa kan känna av en lättnad, en avslappning men samtidigt känna sig uppfylld av energi.

Medans andra kan känna det motsatta, som t.ex. känna sig frusen, irritation eller att man håller på att bli sjuk, vilket kan pågå under några dagar.

 

Dagarna efter kan det även dyka upp olika slags tankar eller känslor inom dig, men se det som en del av processen och lita på att allt är som det ska vara.

 

Efter en behandling kan det vara bra att du inte bokar upp dig på något, fokusera istället på dig själv på bästa sätt, lyssna in på vad din kropp och själ behöver.

 

Eftersom en reningsprocess har satts igång är det viktigt att du fyller på med vatten för att hjälpa den helande processen.

 

Du är alltid välkommen att skicka ett mejl till mig om du känner att det är något som kommit upp efteråt som du gärna vill förstå dig på och vill prata om.

reikibehandlingar

Distanshealing

Fördelen med distanshealing är att du inte behöver ta dig någonstans. Då livsenergin vet precis vart den ska flöda och vad som ska läkas, så är det ingen skillnad på effekten om man gör en session fysiskt eller på distans. Det är lika kraftfullt. 

 

Vid en distanshealing kommer du precis som vid en fysisk session, till avslappnad musik ligga ner, sluta ögonen, slappna av och ta emot healingen, fast på din egna trygga plats.

 

30 min 400 kr 

60 min 800 kr 

 

Sessionen sker via Zoom eller telefon.

Distanshealing med vägledning

Under sessionen kan jag ta emot budskap i form av bilder, känslor eller ljud. Det jag får till mig kan vara av vikt för dig, det är mjuka och kärleksfulla budskap som är för ditt högsta bästa.

Ibland resonera budskapen väldigt starkt men det kan även va så att det inte resonerar alls, för stunden.

 

Vi avslutar sessionen med ett längre samtal där jag berättar om det jag har fått till mig och samtalar kring det.

 

90 min 1200 kr

 

Sessionen sker via Zoom eller telefon.

Är du nyfiken på reiki forskning?

Rulla till toppen