kundalini bodywork

 Kroppsterapi som transformerar traumatiska tillstånd till ett högvibrerande och kärleksfullt tillstånd

Vad är Kundalini Bodywork?

Kundalini bodywork är en form av holistisk kroppsterapi som innefattar olika metoder och tekniker som syftar till att  arbeta på tre nivåer samtidigt, det fysiska, det mentala och det känslomässiga.

Det handlar om att tillföra mer livskraft, balansera energisystemet, att väcka den feminina urkraften som vi alla har inom oss, vår kundalinienergi.

Målet är att du ska utveckla en djupare och kärleksfull relation till dig själv. Att du ska lära dig hur du

kan väcka den inre livskraften, för att du ska få kunskap om dig själv och hur du kan läka dig själv.

Denna form av kroppsterapi förbereder kroppen för kundalini att resa sig och för att ge stöttning till de som lever med en aktiv kundalini. Genom att lösa upp fysiska, mentala och känslomässiga blockeringar i kroppen, kan vi hjälpa vår kundalinienergi att flöda. Energin för kroppen till ett tillstånd av hälsa, balans, tar bort, läker och transformerar lågvibrerande energier.

 

Början på din process kan innebära en känslomässig befrielse, avgiftning, läkning av barndom eller familjetrauman, men i slutändan kommer Kundalini bodywork leda till en tantrisk övning, dvs en expansion av medvetandet. Vilket i sin tur kan leda till att du kan börja manifestera det liv du vill ha och attrahera det du förtjänar.

 

Hur går kroppsterapin till?

För att vi ska kunna leva från vårt hjärta och ha full tillgång till vår inre kraft behöver vi ta bort smärta, rädsla och trauma. Det innebär att vi behöver gå in i vårat mörker, våra skuggsidor och uppleva de djupt nedgrävda känslor, för att vi ska kunna transformera dem till något kärleksfullt. Det kan vi göra genom olika övningar och tekniker som är till för att frigöra spänningar, öppna våra energikanaler och flödet av kundalinienergin i kroppen.

Sessionen inleds med att vi sätter oss ner på en mjuk matta och tonar in med några djupa andetag, följt av att vi samtalar om din intention för sessionen. Då intentionen är en av de viktigaste aspekterna i detta arbete så lägger vi så lång tid som det behövs, för att komma fram till rätt intention. Sedan startar vi arbetet där jag kommer guida dig genom de olika övningar och tekniker på bästa sätt för att du ska känna dig trygg genom hela processen. Allt detta för att du själv ska lära dig hur du kan aktivera din inre kraft.

 

Intention

Intentionen kan handla om en situation, specifik känsla, trauma eller en viss vibration som du vill rensa ut från ditt energisystem. Tillsammans pratar vi om intentionen du önskar för att formulera den till en positiv intention och så att den känns helt rätt i din kropp, din själ och i ditt sinne.

 

Coaching

För att du ska känna dig trygg och för en balans under processen kommer jag guida dig på bästa sätt så du kan arbeta med energin på ett säkert sätt.

 

Meditation

För att komma till stillhet och för att fördjupa medvetandetillståndet går vi in i meditation som kan inkludera visualisering.

 

Breathwork

När vi aktiverar andningen på rätt sätt kan vi komma ut ur tankarna och få tillgång till vår medvetenhet. Detta gör att vi kan känna vad som verkligen sker inom oss och att vi kan känna våra känslor istället för att tänka dem. Vi kan även med de djupa medvetna andetagen hjälpa till med att aktivera och röra energin genom kroppen.

Emotional release

För att släppa på förträngda eller undertryckta känslor, använder vi  oss av övningar som ger en känslomässig frigörelse. Kan innebära övning där du får skrika eller att du me all din kraft slår mot en kudde.

 

Rörelse

Med olika rörelser tar vi dig till kroppen, istället för att du ska vara i huvudet. Vissa rörelser används för att öppna upp energikanalerna och för att stimulera kundalinienergin.

 

De armouring

Med beröring och tryck på olika punkter kan vi lösa upp blockeringar, känslor och minnen som satt sig i din kropp. Detta är en enkel och transformerande metod som lär dig att omvandla smärtan till njutning.

 

Energiarbete

Genom att använda mina händer hjälper jag dig att få ett fint flöde av energin, att rensa, balansera dina chakran och energikanaler i kroppen. Det kan även inkludera att jag kanaliserar Reiki healing.

 

Integration

Sessionen avslutas med en avslappning och med ett fokus på intentionen för att integrera den in i kroppen.

Sessionen pågår i 2-2.5 timmar

Kundalini Bodywork Kroppsterapi Malmö

Hur känns det under en session?

Under kroppsterapin kan man uppleva väldigt mycket eller väldigt lite, det är individuellt och kan skifta från session till session.

 

Vid vissa övningar kan det kännas jobbigt både fysiskt och mentalt, men det är övergående. Känslor kan komma upp på ytan och känslan av att skrika, gråta eller att skratta kan förekomma, allt är tillåtet. Kroppen kan börja röra sig spontant i olika rörelser, men man kan också ligga helt stilla och hamna i ett mer meditativt fas.

Oavsett vad som sker så sätts det igång en process och en transformation i kroppen. Bara lita på processen och lita på att det som sker är just det som ska ske.

 

Det viktigaste är inte vad som sker på mattan utan det som sker efteråt, det är då det riktiga jobbet börjar.

Hur känns det efter en session?

Det är individuellt och det kan skifta från session till session. Efter en session kan mycket eller ingenting alls hända. Allt ifrån en känsla av lycka och som att gå på moln till  huvudvärk och nedstämdhet, vilket kan hålla i sig i någon dag.

 

Kundalini bodywork är en självutvecklings resa och en process i kroppen sätts igång fysiskt, mentalt och känslomässigt . Även om du efter första sessionen känner dig bra, ska du komma ihåg att det är en process.

 

Under din utveckling och ju mer du fortsätter med arbetet kommer du känna dig mer positiv, levande, autentisk, energifylld, att du är mer i din kropp och hjärta. Du kan märka att det inte bara är energin som har ett bättre flöde. Du kan märka att du är i linje med det som sker omkring dig, att allt blir lättare och bara flödar på.

Hur många sessioner behövs?

Det är individuellt hur många sessioner man kan behöva men det rekommenderas att göra 4-6 sessioner.

Det grundas på att vi alla har många lager att skala av och det är bästa att ta ett lager i taget. Ju mer du kommer att uppleva det i din kropp och ju mer du litar på processen så kommer du att kunna släppa ännu mer.

 

Varje session är olika för varje gång, det beror på din kropp och energin för stunden. De första sessionerna är oftast de tuffaste då det ofta är så mycket som behöver rensas ut ur ditt energifält.

 

När kroppen är ”renare” och energin lättare så brukar sessionen ta dig till något mer kärleksfullt och till ett tillstånd av att du är ett med allt.

Ej lämpligt vid:

Känner du dig kallad ?

Vill du utveckla en djupare och mer kärleksfull relation till dig själv?

Nyfiken på kroppsterapin Kundalini Bodywork och vill veta mer?

Rulla till toppen